Fitch: Panasonicul on Sony'st paremad väljavaated ellu jääda

Kalev Aasmäe
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sony ja Panasonicu logod.
Sony ja Panasonicu logod. Foto: SCANPIX

Eile reitingufirma Fitch poolt avalikustatud hinnangu järgi on Panasonicul Sonyst suurem võimalus ellu jääda, kuna saab toetuda ebaglamuursele, kuid stabiilselt kasumlikule külmiku-ja pesumasinaärile.

Fitch langetas eile järsult mõlema ettevõtte krediidireitinguid, Panasonicu krediidireiting alanes kahe pügala võrra tasemele BB ja Sony reiting alanes kolme pügala võrra ning jäi tasemele BB-, kirjutab Reuters.

Mõlema firma reiting on negatiivse väljavaatega, mis ei välista nende edasist langetamist. Reutersi andmetel on tegu esimese korraga, kui kummagi ettevõtte reiting langetatakse mõne tähtsama reitinguagentuuri (Moody's, Fitch, S&P) poolt «rämpsu» tasemele.

«Panasonicul on tänu majapidamisseadmete üksuse stabiilsele kasumlikkusele Sony ees väike eelis, suurem osa Sony elektroonikaüksustest toodab aga kahjumit,» ütles Fitchi Aasia ja Vaikse ookeani regiooni juht Matt Jamieson.

Panasonic ennustab märtsis lõppeva finantsaasta kogukahjumiks 10 miljardit dollarit, Sony loodab aga teenida oma kemikaaliäri Jaapani riigipangale müümise abil finantsaasta lõpuks 1,63 miljardit dollarit kasumit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles