Saksamaa võimud soovivad karmistada relvaseadust

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa võimud soovivad karmistada relvaseadust.
Saksamaa võimud soovivad karmistada relvaseadust. Foto: Reuters / Scanpix

Saksamaa siseministri Wolfgang Schäuble kinnitusel soovivad võimud pärast ohvriterohkeid tulistamisi karmistada juurdepääsu relvadele.


Schäuble ütles päevalehele Rheinische Post antud intervjuus, et pärast 16 inimelu nõudnud koolitulistamist soovitakse kasutusele võtta biomeetrilised identifitseerimismeetodid, mis näiteks sõrmejälgede skänneri abil teeks kindlaks relva tõelise omaniku ja välistaksid võimaluse, et tulirelva saaks kasutada kõrvaline isik, vahendas AFP.

«On huvitavaid tehnilisi võimalusi,» lisas Schäuble.

Saksamaad vapustanud koolitulistamine leidis Baden-Württembergi liidumaa 27 000 elanikuga Winnendeni väikelinna Albertville´i reaalkoolis aset möödunud kuul.

Amokki jooksnud 17-aastane Tim Kretschmer tappis koolis ja mujal kokku 15 inimest ning seejärel iseenda. Teadaolevatel andmetel teadis nooruk oma laskesportlasest isa relvakapi turvakoodi.

Sel nädalal hukkus Saksamaa lõunaosas asuvas Landshuti linna kohtuhoones pärimisasja tõttu puhkenud tulistamises üks naine, kelle tulistamise järel 60-aastane tapja ka end maha lasi.

Kuigi võimud karmistasid relvaseaduseid pärast 2002. aastal Erfurti gümnaasiumis 17 inimese surmaga lõppenud koolitulistamist, pole sarnaseid veretöid suutetud ära hoida.

Siseministri sõnul on Saksamaa relvaseadus üks maailma karmimaid, kuid hiljutised tragöödiad näitavad, et relvaseaduste rakendamisel on tõsiseid puudujääke. Tema sõnul peavad 16 liidumaad, relvaklubid ja jahiseltsid läbirääkimisi, et olukorda parandada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles