Zara kasvab ja õitseb

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cambridge’i hertsoginna Catherine kandis mullu detsembris ühel seltskonnaüritusel Zara mustvalget kleiti Lace Tulip, mida moeasjatundjad otsekohe märkasid ja mis neile ohtralt kõneainet pakkus.
Cambridge’i hertsoginna Catherine kandis mullu detsembris ühel seltskonnaüritusel Zara mustvalget kleiti Lace Tulip, mida moeasjatundjad otsekohe märkasid ja mis neile ohtralt kõneainet pakkus. Foto: SIPA/Scanpix

Hispaania majandust rõhub kinnisvara- ja võlakriis ning iga hetk on oodata, et riik palub rahvusvahelist finantsabi. Samal ajal üks nende tuntumaid ettevõtteid, maailma suurim moerõivaste jaemüüja Zara, õitseb ning on teinud selle suuromanikust Amancio Ortegast rikkaima inimese Euroopas.

Hispaania majandus on alates 2009. aastast juba teist korda languses, tööpuudus on üle 25 protsendi. Reitinguagentuur Standard & Poor’s alandas kuu aega tagasi riigi võlakirjade reitingu vaid pügala võrra rämpsust kõrgemale. Maailma majanduskasv on viimase kolme aasta aeglaseim.

Hispaania moerõivaste jaemüüja Zara (valdusfirma nimi on tegelikult Inditex – Industrias de Diseño Textil Sociedad Anónima) aga aina kasvab.

Finantsaasta esimeses pooles (lõppes juulis) kasvas kontserni käive 17 protsenti, 7,2 miljardi euroni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles