Moldova ja Rumeenia pealinnade vahel katkes reisirongiühendus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tühi piiripunkt Moldova-Rumeenia piiril.
Tühi piiripunkt Moldova-Rumeenia piiril. Foto: Reuters / Scanpix

Moldova raudteeameti teatel on reisirongiliiklus Chişinău ja naaberriigi Rumeenia pealinna Bukaresti vahel katkenud.


Kolmapäeval saabus ameti esindaja sõnul veel rong Bukarestist, kuid õhtul tagasi Bukaresti see enam läinud. Chişinău-Bukaresti liinil on reisid esialgseil andmeil peatatud mitmeks päevaks.

«See pole tingitud Chişinău rahutustest, lihtsalt tuli niisugune korraldus. Piletimüük nendele reisidele on peatatud, juba müüdud piletid ostetakse tagasi,» selgitas ametkonna esindaja.

Kahe naaberriigi pealinnade vahelist reisirongiühendust teostas Moldova raudtee-ettevõte, Rumeenia rongid sellel liinil ei käi.

Moldova ja Rumeenia vaheline bussiühendus toimib edasi, ehkki piiril on tugevdatud kontrolli. Samuti lendavad kahe pealinna vahel mitu korda nädalas Rumeenia kompanii Tarum lennukid.

Ebasoovitavate isikutena riigist lahkuma sunnitud Rumeenia diplomaadid naasevad aga viimastel andmetel siiski läbi Ukraina kodumaale, vahendas RIA Novosti.

Ukraina siseminister Juri Lutšenko märkis, et tema arusaamist mööda on piir Moldova ja Rumeenia vahel suletud, mistõttu reisivadki diplomaadid Odessa kaudu.

Moldova kehtestas neljapäevast Rumeenia suhtes viisarežiimi, süüdistades Bukaresti oma siseasjadesse sekkumises ja Chişinăus rahutuste korraldamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles