Vene miljardäri poeg kardab isa elu pärast

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader telesaatest, kus Aleksandr Lebedev (vasakul) Sergei Polonskit näkku lõi.
Kaader telesaatest, kus Aleksandr Lebedev (vasakul) Sergei Polonskit näkku lõi. Foto: SCANPIX

Miljardärist meediamagnaat Aleksandr Lebedev, keda ähvardab seitsmeaastane vangistus, võidakse vanglas mõrvata, kardab tema poeg Jevgeni Lebedev.

Aleksandr Lebedev lõi mullu septembris telekanali NTV saate salvestuse ajal näkku teist ärimeest, kinnisvaraarendajat Sergei Polonskit, põhjendades seda viimase agressiivse ja ähvardava käitumisega, vahendas uudisteagentuur AFP.

Nüüd ähvardab 52-aastast ärimeest, kellele kuuluvad Briti ajalehed Independent ja London Evening Standard ning kodumaal Kremli-kriitiline päevaleht Novaja Gazeta ja üks pank, süüdimõistmine sama paragrahvi järgi, mille alusel mõisteti süüdi punkansambli Pussy Riot kolm liiget ehk usulisest, poliitilisest, rassilisest, rahvuslikust või ideoloogilisest vihast kantud huligaansuse eest.

Lebedevi poeg ütles BBC-le antud usutluses, et tema isa peab vangistust reaalseks. «Mis on hullem, ta usub, et tema tapmiseks on sõlmitud kokkuleppe, kui ta peaks vangi minema,» lisas Jevgeni Lebedev, kelle sõnul ähvardab tema isa kuni seitsmeaastane vangistus, mis tema sõnul on ebaproportsionaalne.  

«Ma tõesti loodan, et Venemaa valitsus pöörab sellele tähelepanu, sest kui midagi temaga juhtub, siis hakatakse loomulikult süüdistama neid, isegi kui neil sellega midagi tegemist pole,» märkis Jevgeni Lebedev, kelle kutsus Vene võime üles oma isa kaitsma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles