Moskva Helsingi grupp käivitas rahakogumisaktsiooni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimõiguslane ja Moskva Helsingi grupi juht Ljudmilla Aleksejeva.
Inimõiguslane ja Moskva Helsingi grupi juht Ljudmilla Aleksejeva. Foto: SCANPIX

Venemaa vanim vabaühendus Moskva Helsingi grupp (MDG) esines pühapäeval avaliku pöördumisega, paludes annetusi inimõigusprojektide jätkamiseks.

«Moskva Helsingi grupp kutsub kõiki füüsilisi ja juriidilisi isikuid osalema raha kogumises, et MHG saaks tegevust jätkata,» öeldakse organisatsiooni veebilehel.

MHG kinnitab, et raha kasutatakse organisatsiooni büroo ja veebilehe tegevuse toetamiseks, inimõiguste olukorra seire jätkamiseks ja iga-aastase inimõigusrikkumiste aruande koostamiseks, aga ka üksikisikute kaebustega tegelemiseks, vastuvõturuumi rajamiseks ning tagakiusamise ohvriks sattunud inimõigusorganisatsioonide ja aktivistide juriidiliseks toetamiseks.

Venemaal jõustus 21. novembril seadus, mis nõuab kõigi välisriikide toel tegutsevate vabaühenduste registreerumist «välisagentidena». Juhtivad vabaühendused nagu MHG, Golos, Memorial ja teised on kuulutanud seadusele boikoti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles