Lävepakuküsitlused: Katalaani liider kaotas kohti vasakpoolsetele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artur Mas.
Artur Mas. Foto: SCANPIX

Kirde-Hispaania autonoomse piirkonna Kataloonia valijad vähendasid pühapäeval peetud ennetähtaegsetel valimistel oma presidendi Artur Masi erakonna osakaalu parlamendis, kus Hispaaniast lahkulöömist toetavad vasakpoolsed kogusid tugevalt kohti, selgub lävepakuküsitlustest.

Paremtsentristlik Mas oli lubanud pidada enesemääramisreferendumi nelja aasta jooksul, kui ta saab valimistega selleks mandaadi. Seda sammu toetavad ka vasakpoolsed jõud.

Masi rahvuslik koalitsioon Koondumine ja Liit (CiU) saab 135-kohalises Kataloonia parlamendis praeguse 62 mandaadi asemel ilmselt 54 kuni 57 kohta.

Kataloonia Vabariiklik Vasakpoolsus (ERC) enam kui kahekordistas oma saadikute arvu 20 kuni 23 kohani, vahendas Kataloonia telekanal TV3 hääletamise järel avaldatud küsitluste tulemusi.

Veel üks vasakpoolne erakond - Rahvaühtsuse Kandidaadid (CUP), mis toetab iseseisvumist - kogus viis kohta.

Ehkki Masi CiU saab uues parlamendis vähem kohti, näitab iseseisvusmeelsete parteide tugev esinemine, et referendum kogub üha enam kaalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles