Morsi dekreedi järgsed rahutused nõudsid esimese ohvri

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahutused Kairos.
Rahutused Kairos. Foto: SCANPIX

Egiptuse suuruselt teise linna Alexandria lähistel puhkesid pühapäeva õhtul Moslemivennaskonna kohaliku peakorteri ees uued kokkupõrked, milles sai surma vähemalt üks noor islamist, ütles liikumise kõrge ametnik.

«Islam Fathi Mohammed tapeti,» kokkupõrgetes Moslemivennaskonna piirkondliku peakorteri ees Damanhouri linnas, ütles Jamal Hichmat AFP-le.

Pealtnägijate sõnul tekkis vastasseis Damanhouris president Mohamed Morsi toetajate ja vastaste vahel, kes avaldasid meelt tema võimu suurendanud volituste vastu.

Tegemist oli esimese hukkunuga pärast seda, kui Egiptuse riigipea neljapäeval avaldatud põhiseaduslik dekreet andis talle volituse langetada teatud otsuseid ja võtta vastu seadusi ainult omavoliliselt. Dekreedi väljakuulutamise järel on opositsioonijõud asunud Morsit süüdistama diktatuuri suunas liikumises.

Damanhouri haigla arst Mahmoud Dafraoui kinnitas islamisti tapmist kokkupõrgetes ja lisas, et vigastada on saanud 10 inimest.

Pealtnägijate sõnul on kokkupõrked kestnud viimased kolm päeva islamistide ja Morsi vastaste vahel, kes on püüdnud Moslemivennaskonna Niiluse suudmeala linnas asuvat kontorit tormijooksuga vallutada.

Dekreedile järgnenud päevadel on meeleavaldajad süüdanud mitu Moslemivennaskonna poliitilise haru Vabaduse ja Õigluse Partei kontorit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles