Moldova liberaaldemokraadid loobusid protestist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moldova presidendihoonet hommikul valvanud politseinikud.
Moldova presidendihoonet hommikul valvanud politseinikud. Foto: AFP / Scanpix

Moldova opositsiooniline Liberaaldemokraatlik Partei võttis tagasi Chisinau linnavalitsusele esitatud protestiaktsiooni taotluse ja soovitas oma poolehoidjatel meeleavaldusel mitte osaleda, ütles parteijuht Vlad Filat Interfaxile.

Partei esitas linnavalitsusele taotluse kesklinnas parlamendiväljakul protestiaktsiooni läbiviimiseks kaks nädalat enne 5. aprilli parlamendivalimisi, seletas Filat.

«Me kahtlustasime, et võimud võivad valimisi võltsida ja sestap jätsime endale õiguse väljakul meelt avaldada. Me lubasime esmaspäeval demonstratsiooni aja teatavaks teha. Õhtul aga algas spontaanselt protestiaktsioon ja teisipäeval puhkesid rahutused. Me püüdsime demonstrante ohjeldada ja oleme alati kutsunud neid vägivallast hoiduma. Meil on selle tõestuseks dokumente ja videosalvestusi,» rääkis Filat. «Sellises olukorras otsustas partei mitte protestida ja võttis oma taotluse linnavalitsusest tagasi.»

«Me teame, et SMSi ja interneti teel on levitatud üleskutseid reedel meelt avaldama tulla. Mingil põhjusel levitati neid üleskutseid aktiivselt ka Vene ajakirjanduse vahendusel. Meil ei ole nendega mingit pistmist ja me kutsume oma toetajaid sellest mitte osa võtma, et vältida provokatsioone,» ütles Filat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles