Somaalia lähedal jätkub piraadidraama

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA meeskonnaga konteinerlaeva Somaalia ranniku lähedal hõivanud, kuid seejärel tagasi tõrjutud piraadid hoiavad endiselt oma võimuses aluse kaptenit ning lubavad võidelda, kui neid peaks ründama olukorda merel jälgiv USA sõjalaev.


«Me ei karda ameeriklasi,» teatas üks piraatidest telefonitsi Reutersile kogu jõugu nimel. «Me kaitseme end rünnaku korral,» lisas ta.

USA kapteni Richard Phillipsi pantvangist pääsemiseks on kohalike oludega kursis olevad merendusasjatundjate sõnul tõenäolisem võimalus siiski läbirääkimised ning võib-olla kompensatsiooni, aga kindlasti ohutu lahkumise võimaluse pakkumine mereröövlitele.

Phillips sattus päästepaati varjunud nelja piraadi kätte kolmapäeval pärast seda, kui tema laev Maersk Alabama poole tuhande kilomeetri kaugusel rannikust kaaperdati.

Konteineraluse paarikümneliikmeline meeskond suutis piraadid hiljem laevalt tõrjuda, kuid viimased varjusid kaptenit enda võimuses hoides päästepaati, kus nad istuvad siiani võimaluseta liikuda, sest kütust neil pole.

USA mereväe hävitaja USS Bainbridge viibib samuti lähedal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles