Kairos toimub täna massimeeleavaldus Morsi vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egiptuse noored viskasid täna Kairos Tahriri väljaku lähedal julgeolekujõudude suunas kive.
Egiptuse noored viskasid täna Kairos Tahriri väljaku lähedal julgeolekujõudude suunas kive. Foto: SCANPIX

Egiptuse pealinnas Kairos puhkesid täna Tahriri väljaku lähedal kokkupõrked politsei ja teismeliste vahel, varsti algab seal massimeeleavaldus president Mohamed Morsi otsuse vastu laiendada oma võimupiire.

Morsi teatas eile pärast kriisikohtumist kohtunikega, et ei muuda oma möödunudnädalast põhiseaduslikku deklaratsiooni, mille kohaselt ei kuulu tema otsused edasikaebamisele. Presidendi samm on tekitanud Egiptuses suurima poliitilise kriisi pärast tema ametisse valimist juunis, vahendas AFP.

Täna alustavad meeleavaldajad mitut rongkäiku erinevatest Kairo paikadest suunaga Tahririle, kuhu pärast tööpäeva lõppu oodatakse kümneid tuhandeid inimesi.

Demonstratsioonid on kavas ka mitmes provintsis.

Morsi deklaratsioon on konsolideerinud seni lõhestunud opositsiooni, mis süüdistab teda diktaatorlikkuses. Mitu kohust on protestiks töö peatanud ja ajakirjanikud on võtnud vastu põhimõttelise otsuse streikida.

Puhkenud rahutustes on hukkunud üks Morsi Moslemivennaskonna Vabaduse ja Õigluse Partei liige, demonstrandid on süüdanud ka mitu samale erakonnale kuuluvat hoonet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles