Meikar: Gruusia ei vaja kive ja kaikaid, vaid kodurahu

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia opositsiooni meeleavaldajad parlamendi ees Thbilisi kesklinnas.
Gruusia opositsiooni meeleavaldajad parlamendi ees Thbilisi kesklinnas. Foto: AP / Scanpix

Riigikogu liige Silver Meikar leiab, et kõige enam kaotaks vägivalla puhkemisest Gruusia rahvas ning see oleks tugev löök niigi raskes majanduslikus ja poliitilises olukorras olevale riigi mainele ning peletaks eemale nii investoreid kui ka välisriikidest toetajaid.

«Parim oleks Gruusiale, kui vaenupooled suudaksid maha istuda ning ühiselt kokku leppida, kuidas kriisist välja tulla. Oluline oleks jätkata demokraatlike reforme, sh presidendi võimu vähendamine ning uus valimissüsteem. Need muudatused peaksid opositsioonile meeltmööda olema,» leidis Meikar oma ajaveebis.

Samuti vajab riik Meikari hinnangul kõigi poliitiliste erakondade koostööd nii riigi julgeoleku- ja rahvuslike huvide kaitsmiseks kui ka majanduskriisi ülemaise meetmete rakendamiseks.

«Muuseas, nendes küsimustes ei ole olemas ühinenud opositsiooni, vaid palju väga erinevate seisukohtadega grupikesi. Paraku ei ole opositsioon, mille ainuke ühisnimetaja on presidendi kukutamine, võimeline pakkuma Gruusiale positiivset programmi tulevikuks,» nentis Meikar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles