Kohtuotsus kupeldamises süüdistatava Strauss-Kahni üle lükati edasi

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dominique Strauss-Kahn.
Dominique Strauss-Kahn. Foto: SCANPIX

Prantsuse kohus lükkas edasi Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) endist juhti Dominique Strauss-Kahni (63) puudutava kohtuotsuse.

Strauss-Kahni väidetavat seost prostitutsioonivõrgustikuga uuriv protsess pidi algselt lõpule jõudma täna, kuid Douai apellatsioonikohus lükkas otsuse langetamise 19. detsembrile, vahendas BBC.

Prantsuse meedia teatel puudutab protsess Strauss-Kahni väidetavat seost prostitutsioonivõrgustikuga, mis organiseeris Prantsusmaa põhjaosas Lille’is asuva luksushotelli Carlton klientidele prostituute. Hotell on kohalikele ärimeestele ja poliitilisele eliidile tuntud kohtumispaik.

Strauss-Kahn on eitanud seotust «Carltoni afääriga», tema advokaadi väitel ei teadnud Strauss-Kahn, et osa hotellis toimunud pidustustel osalenud naisi olid prostituudid.

Strauss-Kahni on tänavu seostatud mitmes kuriteoga, kuid süüdistustest on erinevatel põhjustel loobutud. Seotus organiseeritud prostitutsioonivõrgustikuga on praegu ainus tema üle kodumaal käiv kohtuprotsess.

Prantsuse presidendiks kandideerida soovinud Strauss-Kahni paljulubav karjäär katkes aasta alguses, kui ta võeti New Yorgis vahi alla. Toateenija Nafissatou Diallo süüdistas Strauss-Kahni vägistamiskatses hotellisviidis.

Hiljem tunnistasid USA prokurörid Diallo ütlused ebausutavaks. Intsidenti puudutav tsiviilhagi on aga endiselt pooleli. Süüdistused on üldjoontes samad, kuid Strauss-Kahn väidab, et teenija oli tema lähenemiskatsega nõus.

Pärast USAs aset leidnud intsidendi koju Prantsusmaale naasnud Strauss-Kahni tabas aga kohe uus skandaal, kui noor kirjanik Tristane Banon süüdistas teda vägistamises. Politsei tunnistas aga 2003. aastal toimunud võimaliku kuriteo aegunuks.

Oktoobri alguses pääses Strauss-Kahn ka vägistamiskahtlustustest, kuna IMFi endist juhti ja tema sõpru varem grupivägistamises süüdistanud Belgia prostituut loobus süüdistustest, misjärel lõpetas prokuratuur uurimise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles