ETA tähtis ninamees võeti Pariisis kinni

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania siseministeeriumist saadetud foto, millel on baski iseseisvusliikumise ETA juhtivtegelane Ekaitz Sirvent Auzmendi.

 a suspected leader of the Basque separatist movement ETA. French officers arrested Auzmendi as he arrived on a train on April 10, 2009 in Paris. Auzmendi was suspected of being ETA's number two on the logistics side and one of the movement's five top leaders, said Spanish media, citing Spanish anti-terrorist sources. AFP PHOTO
Hispaania siseministeeriumist saadetud foto, millel on baski iseseisvusliikumise ETA juhtivtegelane Ekaitz Sirvent Auzmendi. a suspected leader of the Basque separatist movement ETA. French officers arrested Auzmendi as he arrived on a train on April 10, 2009 in Paris. Auzmendi was suspected of being ETA's number two on the logistics side and one of the movement's five top leaders, said Spanish media, citing Spanish anti-terrorist sources. AFP PHOTO Foto: AFP / Scanpix

Hispaania ja Prantsuse meedia teatel on Pariisis arreteeritud baski separatistliku rühmituse ETA üks arvatavaid kõrgemaid juhte, kelle juurest leiti võltsitud dokumendid ja Magnum-revolver.

Ekaitz Sirvent Auzmendi tabati pealinna Montparnasse'i piirkonna raudteejaamas, kui ta oli just maha astunud Bordeaux'st saabunud ülikiirrongilt, vahendas BBC News.

2002. aastast tagaotsitavat meest peetakse üheks viiest ETA kõrgemast juhist ning logistikapoolel tähtsuselt teiseks meheks, kes tegeles muu hulgas dokumentide võltsimisega.

AFP andmetel jälgisid kahtlusaluse kinnipidamist kohapeal ka Hispaania politsei esindajad. Silma hoiti tal peal juba Prantsusmaa läänerannikult alanud rongireisi ajal.

Kahtlusaluselt võeti lisaks valepaberitele ja revolvrile ära ka sülearvuti ja suurel hulgal arvutitehnikat, sealhulgas USB võtmed ja kõvakettad, teatas Hispaania siseministeerium agentuurile EFE.

ETA rühmitust süüdistatakse sadade inimeste surmas neli aastakümmet Baskimaa iseseisvuse nimel peetud relvastatud kampaanias. Euroopa Liit ja USA peavad seda rühmitust terroristlikuks organisatsiooniks.

Prantsusmaal on nüüdseks sel aastal vahistatud juba viis arvatavat ETA liiget. Baskimaalt kaugemal asuvas Grenoble'i linnas avastati eelmisel nädalal ka lõhkeaineladu, kus oli mitusada kilo pommide valmistamiseks mõeldud materjali.

Märtsi lõpus mõistis Pariisi kohus pikaks ajaks vangi hispaanlanna Ainhoa Garcia Montero rühmitusele sihtmärke otsinud rakukese juhtimise eest. Hispaania päevaleht El Mundo kirjutas, et Auzmendi tabamine on tänavu baski separatistidele antud löökidest seni siiski tõsiseim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles