Saksamaa järgmised üldvalimised toimuvad tõenäoliselt 22. septembril

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merkelile vastu astuv sotsiaaldemokraatide kantslerikandidaat Peer Steinbrück.
Merkelile vastu astuv sotsiaaldemokraatide kantslerikandidaat Peer Steinbrück. Foto: SCANPIX

Saksamaa parlamendivalimised toimuvad tõenäoliselt järgmise aasta 22. septembril, ütles valitsusallikas kolmapäeval, kui enamik 16 liidumaast oli kuupäevaga nõusse jäänud.

Siseministeerium teavitab parteisid liidumaade otsusest järgmisel nädalal, lisas allikas. Ametliku kuupäeva peavad heaks kiitma ka valitsus ja president Joachim Gauck.

Valimistel võistlevad konservatiivist kantsler Angela Merkel ja sotsiaaldemokraatide (SPD) kantslerikandidaat, endine rahandusminister, Peer Steinbrück.

Ajakirja Stern ja telekanali RTL kolmapäeval avaldatud küsitlustulemuste põhjal juhivad Merkeli kristlikud demokraadid (CDU) ja nende Baieri sõsarpartei Kristlik-Sotsiaalne Liit 37 protsendiga SPD 26 protsendi vastu.

Merkeli koalitsioonipartner Vabad Demokraadid praeguse seisuga parlamenti ei saaks, nende toetus on vaid neli protsenti. Rohelisi, kes on SPD soosituim koalitsioonipartner, toetab 16 protsenti vastanuist.

Hetkeseisuga on valimiste tõenäolisim tulemus Merkeli kolmas ametiaeg CDU juhitava koalitsiooni eesotsas, aga kellest saab nende partner, ei ole veel teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles