Maoistid tapsid India idaosas viis politseinikku

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indialased Sonia Gandhi kõnet ootamas.
Indialased Sonia Gandhi kõnet ootamas. Foto: Reuters / Scanpix

Maoistlikud mässulised tapsid laupäeval India idaosas viis politseinikku ja haavasid kolme. Rünnak leidis aset mõni tund enne kihutuskoosolekut, kus pidi esinema valitseva Kongressipartei liider.

Maoistid, kes on kutsunud boikoteerima üldvalimisi Jharkhandi osariigis, on tuleval nädalal algavate valimiste eel oma rünnakuid hoogustanud.

«Maoistide varitsuses sai surma viis ja haavata kolm politsei reservjõudude (CRPF) liiget,» ütles Jharkandi politsei pressiesindaja Satya Narayan Pradhan.

Rünnak leidis aset metsases Khuti piirkonnas, kümne kilomeetri kaugusel kohast, kus Kongressipartei president Sonia Gandhi pidi rahva ees üles astuma.

Kihutuskoosolek lükati verise vahejuhtumi tõttu kahe tunni võrra edasi.

Maoistlikud mässulised, kes väidavad end võitlevat vaeste talupoegade ja maatatööliste õiguste eest, on hoogustanud üldvalimiste eel oma vägivallakampaaniat India ida- ja keskosariikides, ning käskinud inimestel hääletust boikoteerida.

Jharkhandi osariigis on nad õhkinud valitsushooneid ja koole, mida sageli valimisjaoskondadena kasutatakse, ning süüdanud kandidaatide kontoreid.

1960. aastate lõpust alanud maoistide mässus on hukkunud tuhandeid inimesi. Peaminister on seda nimetanud üheks suuremaks ohiks India sisejulgeolekule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles