Egiptus vahistas Hamasile raha vedanud mehe

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palestiina võitlejad.
Palestiina võitlejad. Foto: AFP / Scanpix

Egiptuse politsei võttis vahi alla mehe, kel oli kaasas kaks miljonit dollarit Gaza sektorit kontrolliva islamistliku rühmituse Hamas tarvis, teatasid laupäeval julgeolekuallikad.

Mees pidi väidetavalt toimetama raha Siinai põhjaossa, kust see oli plaanis smugeldada edasi Gazasse.

Politsei võttis mehe, kelle nimi öeldi olevat Hassan Mohamed Hassouna, kinni Kairos koos autojuhi ja kaheksa-aastase pojaga. Poiss saadeti kolmepäevast vahi all viibimist tagasi oma pere juurde Põhja-Siinail.

Allika andmeil nimetas Hassouna ülekuulamise käigus kolme kaasosalise nimed.

Egiptus üritab tõestada, et teeb kõik pidurdamaks raha või muu abi jõudmist Hamasini, mis on vaenujalal Läänekallast kontrolliva mõõduka Fatahiga. Egiptuse võimud on korduvalt takistanud Hamasi ametiisikuid transportimast suuri rahasummasid Gazasse.

Liibanoni radikaalne rühmitus Hizbollah teatas reedel, et Egiptuse võimud vahistasid Gaza sektoris palestiinlastele logistilist abi pakkunud Hizbollah' liikme.

Nii Hamasi kui Hizbollah'd toetab Iraan, kelle kasvav mõju piirkonnas on konservatiivsed araabia riigid murelikuks teinud.

Peamiselt sunniitliku Egiptuse ja šiiitliku Iraani vahel pole olnud täiemahulisi diplomaatilisi suhteid 1979. aasta islamirevolutsioonist saadik. Iraan katkestas suhted pärast seda, kui Egiptuse tollane president Anwar Sadat soostus vastu võtma kukutatud šahhi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles