ERR.ee: New Yorgis toimusid 39. korda Eesti kultuuripäevad

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
New York.
New York. Foto: Caro/Scanpix.

New Yorgis juba 39. korda toimunud Eesti kultuuripäevadel pakuti seekord vaatajaile Eesti päritolu kunstnike nägemusi kodust, aga ka killukesi meie kino- ja teatrikunstist.


New Yorgi Eesti majas kevadeti toimuvate kultuuripäevade puhul on ehk kõige märkimisväärsem selle traditsiooni elujõud, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Nüüd on missiooniks tuua New Yorki uusi eesti filme ja teatrit. Seekordsetel kultuuripäevadel näeb Andrus Kivirähki komöödiat «Meri ja Orav».

Väljas on kunstinäitus, mis eel esitati eesti päritolu kunstnikele kogu maailmas üleskutse - et nad saadaksid New Yorki töid teemal «Kodu». Osa töid on reaalselt väljas, osasid näeb slaidide vahendusel.

Pikemalt süüvitakse ka väliseestlaste endi kultuurisajalukku, rääkides kultuuriajakirjast Mana ja selle tähtsusest just eestlastele kodumaal raudse eesriide taga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles