Lennuõnnetus Kongos nõudis vähemalt 30 elu

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kongo Vabariigi pealinnas Brazzaville'is kukkus eile alla erafirmale Trans Air Congo kuulunud transpordilennuk IL-76, õnnetuses hukkus vähemalt 30 inimest.

Ohvrite seas on meeskonnaliikmeid ja ka kohalikke elanikke, vahendas uudisteportaal TruthDive. Lisaks sai viga paarkümmend inimest, kes toimetati haiglatesse.

Lennuk oli tõusnud õhku riigi suuruselt teisest linnast Pointe Noire’ist ja selle sihtkohaks oli pealinn.

Tugeva tormi ja vihmasaju tõttu ei suutnud IL-76 korralikult maanduda, vaid libises rajalt kõrvale ja purustas Mselou rajoonis mitu maja ning ühe baari.

Kuna sarnaselt paljude teiste Aafrika riikidega napib ka Kongo Vabariigis elektrit, ei saanud päästeametnikud oma töid väga kiiresti teha. Kaks tundi pärast õnnetust kammisid tuletõrjujad endiselt läbi vrakki ja otsisid ohvreid. Nad murdsid end suitsust läbi tuletõrjeautode esitulede valgusel.

Ohvrite täpse arvu kohta teavet pole, kuna pole päris selge, kas lisaks meeskonnale oli transpordilennukis ka muid  inimesi. Ka pole kindel maapinnal surma saanud inimeste arv.

Pointe Noire’i ja Brazzaville’i vahemaa on 400 kilomeetrit ning paljud ärimehed eelistavad vedada kaupa lennukiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles