Soome ajaleht: prostituudid lasevad politseinikke nähes jalga

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prostituut otsib klienti.
Prostituut otsib klienti. Foto: SCANPIX

Tänavatel kliente otsivate prostituutide arv hakkas Helsingi vähenema pärast seda, kui politsei tõhustas järelevalvet ja hakkas tegema rahatrahve, kirjutab Helsingin Sanomat.

Kui politseiauto ilmub silmapiirile, siis lasevad naised kohe jalga. Nii juhtub näiteks Kampis, kus restoranide omanikud oli paar aastat tagasi tõsiselt mures intiimteenuste silmnähtava müügiga.
«Muutus on selline, et varem ei teinud naised politseiautost välja, kuna nad arvasid, et politseinikke nende tegevus ei huvita,» rääkis komissar Jussi Huhtela Helsingi politseist.

Nüüd kirjutavad politseinikud aga trahvikviitungeid. Mullu oli niisuguseid juhtumeid ligi 50, millest suurema osa moodustasid prostituutidele kirjutatud trahvid ja väiksema osa klientide omad.

Politseinikud sekkusid ka restoranides aset leidnud seksiärisse. Mullu jäid näiteks Soho ja Alcatraz prostitutsiooni soosimise tõttu ilma lahtiolekuaja pikendamist võimaldavast loast. Alcatraz sai selle pärast politsei korralduste täitmist tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles