Pakistani opositsiooniliidrit üritatakse valitsusse meelitada

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nawaz Sharif.
Nawaz Sharif. Foto: AFP / Scanpix

Pakistani peaminister Yousaf Raza Gilani tegi ekspeaminister Nawaz Sharifi parteile ettepaneku ühineda valitsusega.


«Pakistani poliitilised jõud peaksid ühendama jõud, et tõrjuda vaenlaste kurje kavatsusi,» ütles peaminister Gilani eile õhtul. Riigi suurimat Pakistani Rahvaparteid (PPP) esindava Gilani sõnul on Pakistani kahe suurpartei ühine eesmärk demokraatlike institutsioonide tugevdamine ja riigi ees seisvate väljakutsete lahendamine, vahendas Reuters.

Sharifi esindaja sõnul vastab opositsiooniliider pakkumisele pärast konsultatsioone partei juhtkonna ja liikmetega. Analüütikute sõnul jääb erakond siiski opositsiooni.

Sisepoliitilises kriisis vaevleva Pakistani võimud määrasid veel märtsis Pakistani Moslemiliiga esimehele Sharifile kolmepäevase koduaresti, mida viimane küll eiras. Opositsioonilised jõud eesotsas Sharifiga nõudsid 2007. aastal endise riigipea Pervez Musharrafi vallandatud kohtunike ametisse ennistamist, millega võimud pärast massimeeleavaldusi lõpuks ka nõustusid.

Iftikhar Muhammad Chaudhry kui sõltumatu tegelase naasmine korruptsioonist halvatud kohtusüsteemi tippu on pingeid tuumariigis märgatavalt leevendanud.

Just kohtunike ennistamine ametisse oli üks põhjus, miks Sharif eelmisel aastal valitsuskoalitsioonist lahkus. Lisaks ei jõudnud erakonnad kokkuleppele presidendikandidaadis, kes asendaks Musharrafist vabaks jäänud riigijuhi kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles