Vene valitsus nõuab hiigelummiku kohta aru

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vene valitsus tunnistas pärast reedel tekkinud 190 kilomeetri pikkust hiigelummikut, et riigi maanteetalituse tegevus vajab olulist tõhustamist.

Ajakirjanduse teatel oli lumesajust põhjustatud ummikus üle 4000 veoauto, osa autojuhte seisis metsavahelises maanteelõigus paigal kuni 44 tundi.

Võimude teatel normaliseerus olukord maanteel M-10 Moskvast põhja pool täna hommikuks, kuid valitsus tunnistas, et probleemide kordumise ärahoidmiseks tuleb kiiresti samme astuda.

Transporti kureeriva asepeaministri Dmitri Rogozin sõnul on selge, et maanteetalitus ei töötanud lumesaju tingimustes piisavalt tõhusalt.

«Paljud autojuhid istusid kütuse ja toiduta keset metsa.»

«Pärast lumesaju algust ei võetud kasutusele isegi poolt olemasolevast rasketehnikast,» ütles Rogozin kohtumisel peaminister Dmitri Medvedeviga. «Paljud autojuhid istusid kütuse ja toiduta keset metsa.»

Eriolukordade minister Vladimir Putškov nimetas ummikut «heaks õppetunniks kõigile teenistustele».

«Neil tuleb töötada teedel, mitte oma soojades kabinettides,» hoiatas minister. Kuigi kohalikud võimud kinnitasid, et ummikusse jäänud autojuhtidele osutati igakülgset abi, tunnistas Putškov, et alati see nii ei olnud.

«Oli probleeme maanteetalitusega ja juhtide varustamisega toidu, vee ja ravimitega,» ütles minister. «Samuti ei olnud valmis autojuhtide teavitussüsteemid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles