Uudis tulevasest troonipärijast ajas britid elevile

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile avalikustatud uudis Cambridge’i hertsoginna Catherine’i beebiootusest tekitas Suurbritannias korraliku segaduse.

Soome ringhäälingu YLE sealse kirjasaatja Pasi Myöhäneni kinnitusel on tegemist tänaste lehtede esiuudisega ja ühtlasi päeva kõige olulisema jututeemaga, vahendas yle.fi.

«Praeguse seisuga toetab monarhiat 80 protsenti Suurbritannia kodanikest,» kinnitas ta.
Rasedus on varajases staadiumis ja seda poleks veel avalikustatud, kuid prints Williami abikaasa sattus haiglasse. «Tegemist on erakordselt tugevate ja suhteliselt haruldaste hommikuste iiveldushoogudega, mis võivad tekitada vedelikupuuduse ja seetõttu ta haiglas ongi,» selgitas Myöhänen.

Kuna Suurbritannias võib vedada kihla ükskõik mille üle, siis on alanud juba ka võimalike nimede pakkumine. Praeguse seisuga on enimpakutud tüdrukunimed Mary, Victoria ja Frances ning poiste nimedest John. «Igatahes on tulemas traditsiooniline kuninglik nimi,» jutustas YLE ajakirjanik.

Lapsest saab sõltumata soost igal juhul riigipea, kuna vastava seadusmuudatuse allkirjastamist võiks oodata mõne kuu pärast.

Uudis prints Williami ja tema abikaasa beebiootusest oli ülimalt rõõmsaks uudiseks Bucklebury linna jaoks, kuna Catherine’i kasvas seal üles ja tema vanemad elavad linnakeses tänaseni, vahendas Reutersi video.

«Nad on nii armas paar. Nüüd saavad nad lapse. Vau, milline asi riigile ja maailmale, kuna need siniverelised on meie tulevik,» jutustas lihunik Martin Fidler.

Londonis elav Ashley Gill rääkis, et tegemist on fantastilise uudisega ja seda kogu kuningliku perekonna jaoks.

Briti peaminister David Cameron kinnitas, et tegemist on absoluutselt suurepärase uudisega. «Olen kindel, et neist saavad suurepärased lapsevanemad ja olen veendunud, et kõik üle riigi tähistavad täna õhtul koos nendega.»

Prints Williami büroo väljastas eile pressiteate, et «suur rõõm on teatada avalikkusele Cambridge’i hertsoginna beebiootusest».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles