Mustal merel möllavas tormis uppus kaubalaev

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi rannavalvelaev
Türgi rannavalvelaev Foto: SCANPIX

Mustal merel Türgi ranniku lähistel jäi täna hommikul kadunuks kaubalaev Volgo Balt 199, mille pardal oli 12-liikmeline meeskond.

Kivisütt vedanud laeva meeskonna moodustasid 11 ukrainlast ja venelane, kirjutab Hurriyet. Laev edastas varahommikul kella 7.30 paiku Sile linna lähistelt SOS-signaali, kuid hiljem sellega enam ühendust ei saadud.

Arvatavasse uppumiskohta sõitsid Türgi rannakaitselaevad ja päästekopter. Otsinguid raskendab teist päeva Istanbulis ja selle lähikonnas möllav torm.

«Me kinnitame väiteid laeva uppumisest. Tööd 12 inimese päästmiseks aga jätkuvad,» ütles rannavalveameti juht Salih Orakci kohalikule telekanalile NTV.

Türgi võimude teatel on samas lähistel teinegi laev, mis on sattunud tehniliste probleemide tõttu merehätta, vahendas Reuters. Selle pardal on 14 meremeest, kuid nende rahvust pole avaldatud. Televisiooni kaadrite järgi on laev vajunud tormisel merel ohtlikult kreeni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles