Venemaad ja Ukrainat tabas tugev lumesadu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tüdruk Moskvas nautimas öösel maha sadanud lund.
Tüdruk Moskvas nautimas öösel maha sadanud lund. Foto: SCANPIX

Venemaa ja Ukraina pistsid täna rinda tugeva lumesajuga, mis tekitas Moskvas rekordilised liiklusummikud ning jättis Ukrainas elektrita umbes 300 linna.

Hiigelkogus lund sadas maha öö vältel, muutes hommikuse liiklemise Venemaa pealinnas õudusunenäoks, kuna ummikud olid pea kõigil kesklinna suurematel tänavatel.

«Moskva oli täna vaid sammu kaugusel täielikust liiklusparalüüsist,» ütles saatejuht Pervõi Kanali pärastlõunases uudistesaates.

Erakordselt tugev lumesadu sundis Vnukovo lennuväljal kinni pidama valitsuslennuki, mille pardal oli mitu ministrit, vahendasid Vene uudisteagentuurid.

Hiigelkogus lund sadas maha öö vältel, muutes hommikuse liiklemise Venemaa pealinnas õudusunenäoks.

Lennujaam teatas oma saidil, et oli sunnitud iga tunni aja tagant 15 minutiks sulgema stardi- ja maandumisraja, et seda puhastada ning külmumisvastaste ainetega töödelda.

Tveri oblastis, kus nädalavahetusel seisid tuhanded veokid 190 kilomeetri pikkuses ummikus, hoiatas eriolukordade valitsus, et lumesaju tõttu on liiklemine taas aeglustumas.

«Lumesaju tõttu valitseb liiklusummikute ja avariide kõrgendatud oht,» ütles valitsus oma saidil, hoiatades, et Moskvat ja Peterburi ühendaval maanteel M10 on karmistatud kiiruspiirangut.

Pahurad autojuhid ja reisijad arutasid olukorda vastloodud sotsiaalvõrgustiku rühmas liiklusummikusse kinnijäänutele. Rühmal oli täna üle 2500 liikme.

Ukraina lõunaosas põhjustasid tuuleiilid ja lumi elektrikatkestusi 14 regiooni 302 linnas. Kõige karmim oli olukord Kiievis ja Hersoni oblastis, teatas eriolukordade ministeerium.

Musta mere äärses Odessa linnas sai kolm inimest kukkuvate puude tõttu vigastada, teatasid kohalikud võimud.

Venemaa ilmateenistuse juht Roman Vilfand kinnitas ajakirjanikele, et lumesadu ei olnud ootamatu, «see leidis aset täpselt prognoositud päeval».

Ilmaprognoosi kohaselt on reedel oodata uut lumesadu, kui temperatuur jääb mõne kraadiga külmapoolele.

Venemaal Kaug-Idas sadas ööl vastu tänast maha kuunormi jagu lund, sundides mõnede linnade koole õppetööd tühistama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles