NATO kiitis heaks Patriot-rakettide viimise Türgisse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USAs toodetud Patriot-raketid
USAs toodetud Patriot-raketid Foto: SCANPIX

NATO välisministrid rahuldasid teisipäeval Türgi palve paigutada Patriot-tüüpi raketid Süüria piiri äärde, et aidata Ankaral kaitsta oma territooriumi Süüriast tulenevate ohtude eest.

«NATO nõustus suurendama Türgi õhutõrjevõimet selleks, et kaitsta Türgi elanikkonda ja territooriumit ning anda panus kriisi leevendamiseks alliansi piiril,» öeldi ministrite avalduses.

Ankara taotles USA õhutõrjerakettide süsteeme seoses piiriüleste mürsurünnakutega, milles on alates 3. oktoobrist surma saanud vähemalt viis tsiviilisikut.

«Me ütleme igaühele, kes tahab Türgit rünnata - ärge isegi mõelge sellele,» ütles NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen, tehes teatavaks 28-liikmelise alliansi otsuse.

Saksamaa, Holland ja USA on nõustunud saatma Patriot-rakette Türgisse, mis jäävad liitlasvägede Euroopa väejuhatuse (SACEUR) juhtimise alla.

Rasmussen rõhutas, et maa-õhk tüüpi Patriot-süsteemid on ainult kaitseotstarbelised. Nüüd alustatakse tehnilisi kõnelusi selle üle, kuhu ja kui palju rakette Türgisse paigutatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles