Jakuutia ametnikud kahtlustavad kahte kalameest kaaslase söömises

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suusajälg oli kahe hädalise puhul see, mis päästemeeskonnale nende asukoha ära näitas.
Suusajälg oli kahe hädalise puhul see, mis päästemeeskonnale nende asukoha ära näitas. Foto: SCANPIX

Venemaal Ida-Siberis kahtlustatakse kahte metsa eksinud meest oma kaaslase söömises, mistõttu algatas Jakuutia prokuratuur kriminaalasja tapmist puudutava paragrahvi alusel.

Ametivõimud oletavad, et Aleksandr Abdullajev ja Aleksei Gradulenko sõid kaaslase ära nälja tõttu, vahendas vesti.ru.

Mõrvasüüdistuse esitamise taga on tõsiasi, et uurijad leidsid Sutami jõe juurest inimjäänuseid. Nende seas oli kolp ja luud, mida oli kirvega tükeldatud ja lihast puhtaks näritud.

Esimese versiooni järgi suri üks kalameestest loomuliku surma ja kaaslased sõid ta seejärel ära. Teise versiooni järgi mees tapeti ja söödi seejärel ära. Uurijad peavad tõenäolisemaks teist varianti.

Eksperdid plaanivad hukkunu isiku teha kindlaks DNA-analüüside abiga.

Mehed on kannibalismisüüdistuse lükanud tagasi ja väitnud, et sõid üksnes loodusande.
Neljast mehest koosnenud seltskond läks kalale 8. augustil. Viimane kord võtsid nad peredega ühendust septembris. Sugulased ja lähedased teatasid nende kadumisest alles 22. novembril, sest esialgse plaani järgi tahtsid mehed taigas olla kaks kuud.

Eriolukordade ministeeriumi töötajad leidsid neljast kaks üles 28. novembril ja seda paigast, kust lähima asustuseni on 250 kilomeetrit. Mehed oli väga kurnatud ja külmunud. Nad rääkisid, et olid jätnud kaks kaaslast onnikesse ja läinud ise inimesi otsima.

Uudisteportaali SahaNews andmetel rääkisid kalamehed, et Sutami jõe ületamisel oli nende auto uppunud. Mehed jäid hätta ja läksid taigasse. Teekonnal sai ühe mehe jalg viga ja siis otsustati, et kaks meest jäävad talveonni ja kaks lähevad edasi.

Mehed liikusid edasi jahionnist leitud suuskadel ja suusajälje tõttu leidsidki neid üles eriolukordade ministeeriumi töötajad.

Portaali lifenews.ru väitel lasid aga haiglasse toibuma viidud mehed jalga ja nüüd otsitakse neid taga.

Neljanda mehe otsingud jätkuvad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles