Rootsi idaosa mattus lumetuisku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rootsi idaosa mattus täna tihedasse lumetuisku, mis põhjustas elektrikatkestusi ning häireid rongiliiklus ja maanteedel, ära jäi suurem osa Stockholmi Arlanda lennujaamas kavas olnud lendudest.

 Ilmajaama prognoosi kohaselt peaks täna Stockholmi piirkonnas maha sadama 30 sentimeetrit lund. Talveilm on leebe, külma vaid neli kraadi, kuid tuisu tõttu on elektrita umbes 6000 klienti.

Arlanda lennujaama operaator Swedavia teatas veebilehel, et lennud hilinevad pikalt nii Arlandal kui Brommas. Probleeme on ka veebilehe endaga, see on umbes arvukate reisijate infosoovide tõttu.

Hommikul kella kuuest keskpäevani oli 100 lennust toimunud vaid 13, ülejäänud tühistati või lükati õhtupoolikuks, mil tuisk peaks järele andma.

«Me lükkame lume ära, lennuk maandub, aga viie minuti pärast kordub kõik,» kurtis lennujaama pressiesindaja Klas Nilsson uudisteagentuurile TT.

Lennukaos mõjutab umbkaudu 60 000 inimest.

Tüsilik on ka rongiliiklus Stockholmis ja selle ümbruses, Facebookis räägitakse, et hilinemised on kuni kolmetunnised.

Ka pealinnas endas liiguvad autod, bussid ja trammid aeglaselt ja tõrgetega, kuid metrooliiklus toimib esialgu häirimatult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles