Itaaliat on pärast maavärinat tabanud 10 000 järeltõuget

Mirjam Mäekivi
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teadlased on pärast eelmisel nädalal Itaaliat tabanud 5,8-magnituudist maavärinat registreerinud 10 000 järeltõuget, neist üks tugevamaid raputas riigi keskosa esmaspäeva õhtul.


Tuhatkond järeltõuget on olnud nii tugevad, et need olid tunda ka inimestele ning Itaalia riikliku geofüüsika ja vulkanoloogia instituudi juhi Enzo Boschi hoiatuse järgi võib tugevaid tõukeid veelgi esineda, teatas AFP.



«Me ei välista pisut tugevamaidki järeltõukeid,» ütles Boschi, kelle sõnul on isegi üsna tõenäoline, et veel võib tulla ka üle 3-magnituudiseid tõukeid.



Esmaspäeva hilisõhtul raputas Itaalia keskosa järjekordne tugev maavärina järeltõuge, mida oli tunda ka pealinnas Roomas, nädala eest tappis maavärin samas piirkonnas ligi 300 inimest.



USA geoloogiateenistuse teatel oli eileõhtune 5-magnituudine järeltõuge üks tugevamaid pärast 6. aprilli maavärinat. Teated purustustest või inimkannatanutest seni puuduvad.



5,8-magnituudine maavärin, mis nõudis 294 inimese elu, hävitas suure osa Abruzzo piirkonna hoonetest ning sundis tuhandeid inimesi oma kodudest põgeneda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles