Suri ÜRO peakorteri arhitekt Oscar Niemeyer

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegune Brasiilia president Dilma Roussef (üleval) suudleb arhitekt Oscar Niemeyerit 2010. aasta oktoobris Rio de Janeiros tehtud fotol.
Praegune Brasiilia president Dilma Roussef (üleval) suudleb arhitekt Oscar Niemeyerit 2010. aasta oktoobris Rio de Janeiros tehtud fotol. Foto: SCANPIX

Maailmakuulus Brasiilia arhitekt Oscar Niemeyer, kes projekteeris suure osa riigi futuristlikust pealinnast Brasíliast, suri eile Rio de Janeiros 104 aasta vanuses.

Samaritano haigla, kus arhitekt oli ravil novembri algusest, teatas, et surma põhjuseks oli hingamisteede infektsiooni halvenemine, vahendas AFP.

Niemeyer, üks teerajajaid raudbetooni kasutamises kõrghoonete loomisel, projekteeris 400 ehitist ümber maailma ja tal jäi pooleli veel umbes 20 tööd. Näiteks on tema tööde seas ÜRO peakorter New Yorgis, Serpentine'i galerii Londonis, Penangi mošee Malaisias ja Prantsuse kommunistliku partei peakorter Pariisis.

«Brasiilia kaotas täna ühe oma geeniustest. On leinapäev,» teatas president Dilma Rousseff oma ametlikus blogis.

Arhitekti surnukeha lennutatakse täna pealinna Brasíliasse tema ühe peatöö, presidendipalee juurde, siis tagasi Riosse, kus toimub veel üks hüvastijätt. Seejärel Niemeyer maetakse, ütles Rio linnapea Eduardo Paes.

Niemeyer alustas oma karjääri 1930ndatel ja töötas veel ka pärast 100-aastaseks saamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles