Põhja-Korea kulutas tänavu Kimide kultuse peale üle 30 miljoni euro

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhjakorealased Pyongyangis kummardamas riigi asutaja Kim Il-sungi ja tema poja Kim Jong-ili ausammaste ees.
Põhjakorealased Pyongyangis kummardamas riigi asutaja Kim Il-sungi ja tema poja Kim Jong-ili ausammaste ees. Foto: SCANPIX

Põhja-Korea kulutas sel aastal 41,5 miljonit dollarit (31,8 miljonit eurot), et propageerida riiki juhtiva Kimide dünastiaga seonduvat isikukultust, selgub täna avaldatud Lõuna-Korea valitsuse raportist.

Näiteks 9,5 miljonit dollarit kulus Pyongyangil stalinistliku riigi asutaja Kim Il-sungi ja tema poja Kim Jong-ili ausammaste püstitamiseks kuude eri paika, vahendas AFP Lõuna-Korea tsiviilekspertide hinnanguid.

32 miljonit dollarit aga eraldati hiiglaslike freskode maalimiseks kahest riigijuhist 400 eri paika üle riigi.

Pildid kahest Kimist ripuvad iga Põhja-Korea kodu seinal, samamoodi võib kõikjal vaesunud riigis leida nende pronkskujusid.

Enamik Põhja-Korea rahast kulub aga teadagi sõjaväele. Lõuna-Korea aruande kohaselt kulutas Pyongyang oma kaugmaarakettide programmile tänavu 1,34 miljardit dollarit.

Pyongyang plaanib sel kuul vaatamata rahvusvahelise kogukonna pahameelele ka läbi viia järjekordse kaugmaaraketi katsetuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles