Peaministri soovil ei näita Turkish Airlines haaremiseriaali

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader seriaalist.
Kaader seriaalist. Foto: www.muhtesemyuzyil.tv

Türgi rahvuslik lennufirma Turkish Airlines jättis peaminister Recep Tayyip Erdoğani soovil ära oma lennukitel menuseriaali «Suurepärane sajand» («Muhteşem Yüzyıl») näitamise, kirjutab ajaleht Hürriyet.


«Me pidime seda seriaali näitama hakkama, kuid muutsime meelt pärast peaministri negatiivseid arvamusavaldusi,» ütles Turkish Airlinesi esindaja lehele.

Plaani meenutab jätkuvalt lennufirma pardaajakirjas seisev seriaali reklaam. «Ajakiri oli juba välja jagatud,» selgitas sama lennufirma esindaja. «Peaministri avaldused tulid pärast seda.»

Erdoğan tegi hiljuti teravat kriitikat selle üle, kuidas «Suurepärane sajand» kujutab Ottomani valitsejat Süleymani. «Neile, kes selliste väärtustega mängivad, tuleks anda vastavalt seadusele õppetund,» leidis valitsusjuht.

Mullu esimest korda eetrisse läinud «Suurepärane sajand» on populaarsust kogunud nii Türgis kui mitmes teises riigis – see on jõudnud ka näiteks nii Afganistani, Araabia Ühendemiraatide, Kasahstani, Kreeka, Prantsusmaa, Tšehhi kui Vene televaatajateni.

Seriaali sisuks on Süleymani ja tema armastatu Hürrem Sultani elud. Seriaal keskendub peaasjalikult Süleymani isiklikule elule, palees toimunule ning haaremi ja kuningliku pere karakterite kujutamisele.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles