USA loomapäästjad pettusid Obama koeravalikus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA loomapäästjad on pettunud president Barack Obama ja tema pere otsuses valida oma lemmikloomaks koerakasvatajalt saadud puhtatõuline koer selle asemel, et võtta koer varjupaigast.


Pooleaastane portugali veekoer Bo, kes täna Valgesse Majja kolib, pärineb ühelt Texase koerakasvatajalt.

«Arvan, et kõik, kes me üritame leida koduta loomadele uut kodu, lootsid, et nad võtavad koera varjupaigast,» ütles New Yorgi loomakaitsja Steve Gruber Reutersile. «Tema valik koerakasvataja kasuks on pettumus. Varjupaigast koera võtmine oleks Ameerika rahvale tõeliselt võimsa sõnumi saatnud.»

Brooklynis koerte päästmisega tegelev Antonia Kwalick märkis, et sobiva samast tõust koera oleks president leidnud kas või internetist. Näiteks soovitas ta kohe Washingtoni lähedal Arlingtonis elavat pruunisilmsest karvanässi Pepperit, keda varjupaiga kodulehekülg reklaamib kui armsat koera, kes lapsi armastab.

«Olen tõeliselt pettunud,» ütles Kwalick ja nimetas Obamade otsust elitaristlikuks.

Ameerika portugali veekoerte klubi esimees Stuart Freeman märkis samas, et varjupaikades on Bo tõukaaslasi vähe, kuna üldiselt võtavad koerakasvatajad kutsikad tagasi, kui nende omanik palju tähelepanu vajavate koerte kasvatamisega hakkama ei saa.

Obamad on lubanud, et teevad lähiajal mõnele loomade varjupaigale annetuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles