Suurbritannia võib lubada samasooliste kiriklikke pulmi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia peaminister David Cameron.
Suurbritannia peaminister David Cameron. Foto: SCANPIX

Suurbritannia teatab järgmisel nädalal kavast lubada kirikutes ja teistes usuhoonetes geiabielude sõlmimist, kuigi peaminister David Cameron tõttas lisama, et ühtegi usurühma ei sunnita neid pidama.

Kultuuriminister Maria Miller esitab ministeeriumi vastuse sel aastal toimunud konsultatsioonidele ning teeb ettepaneku anda usuorganisatsioonidele võimaluse samasooliste laulatusi korraldada, ütles valitsusallikas.

Ent kuna sammule on ägedalt vastu anglikaani ja katoliku kirik, nagu ka osa Cameroni parteikaaslastest, toonitab Miller, et ühtegi usurühma ei sunnita geisid laulatama.

«Ma olen suur abielu toetaja ja ma ei taha, et geid suurepärasest institutsioonist kõrvale jäetakse,» ütles autotehast külastanud Cameron ajakirjanikele.

Ta toonitas, et ühtegi kirikut, sünagoogi ega mošeed ei sunnita tseremooniaid läbi viima, ning parlamendis toimub hääletus, kus ta ise igatahes kavatseb ettepaneku poolt hääletada.

Samasoolistel paaridel on olnud alates 2004. aastast õigus sõlmida tsiviilpartnerlus, kuid aktivistid on taotlenud täielikku võrdsust heteroseksuaalsete paaridega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles