Korsikal tulistati surnuks hiljuti vanglast vabanenud mees

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud ja kohtumeditsiini eksperdid Korsikal Calvis kohas, kus mõrvati 29-aastane mees.
Politseinikud ja kohtumeditsiini eksperdid Korsikal Calvis kohas, kus mõrvati 29-aastane mees. Foto: SCANPIX

Korsikal tulistati surnuks hiljuti vanglast vabanenud mees, sel aastal on saarel tapetud 20 inimest, teatas prokuratuur.

Ööklubi omanik Jeremy Mattioni (29) sai surma eile oma Calvis asuvast kodust lahkudes, kui kurjategijad tema auto pihta tule avasid, tema 11-aastane kasupoeg sai rünnakus kergelt vigastada.

Kohaliku prokuröri Dominique Alzeari sõnul oli sarivargast rünnaku ohver pärast vanglast vabanemist politsei jälgimise all.

Rünnakus kasutati mitmeid relvi, sealhulgas automaate, ütles Alzeari ühte 20-st reede õhtul aset leidnud vägivaldset juhtumit kommenteerides.

Tapmine järgneb sellele, kui Prantsuse siseminister Manuel Valls ja justiitsminister Christiane Taubira kahe nädala eest Korsikat külastasid.

Prantsuse valitsus on lubanud Korsika võimudele rohkem ressursse eraldada, et sealne politsei saarel vohava rahapesu ja rahaväljapressimise kontrolli alla saaksid.

Alates aasta algusest on 300 000 elanikuga saarel mõrvatud 20 inimest, mis on rahvaarvu arvestades Euroopa suurim näitaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles