Suri Saksa üks rikkamaid kodanikke

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aldi supermarketi silt Lääne-Saksamaal Essenis.
Aldi supermarketi silt Lääne-Saksamaal Essenis. Foto: SCANPIX

Saksamaal suri 58-aastasena Bertold Albrecht, kes oli supermarketite keti Aldi Nord kaasomanik ja riigi üks rikkamaid inimesi.

Perekond teatas ärimehe surmast 7. detsembri ajalehtedes, kuigi matused olid toimunud juba novembris, kirjutab The Daily Telegraph.

Berthold, keda teati kui väga privaatset inimest, oli abielus Babette’iga. Peres kasvas viis last, nende hulgas ka 1990. aastal sündinud nelikud.

Bertold Albrecht oli Aldi Nordi kaasomanikuks koos oma venna Theo Albrecht nooremaga. Ligi 13,6 miljardi euro suurune varandus andis neile Forbesi rikaste inimeste edetabelis 32. koha.

Vennad olid rikastunud tänu isale Theo Albrecht vanemale, kes rajas aastal 1946 koos oma venna Karliga supermarketite keti Aldi. Aastaks 1960 oli ketis 300 toiduainete kauplust üle kogu riigi.

Aastal 1961 jagasid vennad äri kaheks. Karli juhitav hakkas kandma nime Aldi Süd ja Theo oma Aldi Nord. Legendi järgi olid vennad läinud tülli, kuna üks pooldas sigarettide müümist kassast ja teine mitte.

Aldi Süd tegutses riigi lõunaosas, Aldi Nord aga põhjas. Vennad suhtlesid edasi kuni Theo vanema surmani aastal 2010.

Karl Albrecht, kes on sündinud 1920. aastal, oli 2012. aastal 18,7 miljardi euro suuruse varandusega maailmas kümnendal kohal.

Saksamaal on praegu umbes 4000 Aldi ketti kuuluvat kauplust. Neid on ka Austraalias, USAs, Prantsusmaal, Suurbritannias, Hispaanias, Taanis, Belgias, Hollandis, Luksemburgis, Poolas, Iirimaal, Ungaris, Šveitsis, Austrias ja Sloveenias.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles