Euroopa Komisjon kaitseb internetikasutajaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viviane Reding.
Viviane Reding. Foto: AFP / Scanpix

Euroopa Komisjoni infoühiskonna ja meedia voliniku Viviane Redingu arvates peab EL tõhustama kodanike privaatsuse kaitset internetis.


"Eurooplastel peab olema õigus kontrollida, kuidas nende isikuandmeid kasutatakse," teatas Reding. Redingu sõnul on EL-i seadused väga selged - andmeid võib kasutada vaid pärast seda kui inimeselt on selleks luba saadud.

Reding, kes soovib, et komisjon tõhustaks tulevikus privaatsuse kaitset, võttis muuhulgas sõna selle poolt, et sotsiaalvõrgustikes nagu Facebook ja MySpace ei oleks vähemalt alaealiste kontod otsingumootoritega leitavad, vahendas agentuur AFP. 

Redingu teade tuli samal päeval kui volinik ütles, et alustab juriidilisi meetmeid Suurbritannia valitsuse vastu, kuna too ei suutnud kodanike õigust privaatsusele kaitsta, kirjutas ajaleht The Times.

Probleem on tehnoloogilises lahenduses Phorm, mille abil BT (endine British Telecom) jälgis 2006 ja 2007 oma internetiühenduse klientide liikumist ja kasutas seda reklaamide suunamiseks.

Phormi katsetati ilma klientidelt luba küsimata. Redingu sõnul on valitsus sellega rikkunud ELi privaatsuse kaitse nõuet ja neil on aega kaks kuud vastata. Kui üksmeelele ei jõuta, võib juhtum lõppeda Euroopa Kohtus. Varem on valitsus Phormi Euroopa Liidu ees kaitsnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles