Politsei: Soome suurima juveeliröövi taga on Eestist pärit mehed

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõhutud vitriinid Malmin Korupaja kaupluses.
Lõhutud vitriinid Malmin Korupaja kaupluses. Foto: Soome politseiamet

Soome politseinikud lahendasid riigi suurima juveeliröövi, kus kurjategijate saagiks langes ehteid kolme miljon euro väärtuses.

Kolm Eestist pärit meest (37-, 38- ja 43-aastane) röövisid Malmi linnaosas asuvat juveeliäri Malmin Korupaja jaanuaris 2011. aastal. Praeguse seisuga viibivad nad Helsingi ringkonnakohtu loal vahi all kui kahtlustatavad, vahendas mtv3.fi.

Neist üks on Eesti kodanik, kahel kodakondsus puudub. Kõigi kolme elukohaks on aga Eesti.

Tegelikkuses oletavad politseinikud, et kokku on kuriteoga seotud viis inimest. Ülejäänud kahte pole siiani tabatud ja nad on rahvusvaheliselt tagaotsitavad.

«Röövlitele sobis üksnes kuld. Nad on ehted ilmselt üles sulatanud ja edasi müünud,» rääkis uurimist juhtiv komissar Jukka Larkio MTV3 uudistele.

Kahtlustatavad olid kuritegu valmistanud ette hoolikalt. Maskides mehed ähvardasid relvaga nii kaupluse personali kui kliente ja sundisid neid kõhuli maha heitma.

Röövlid kogusid ehted kokku mõne minutiga ja põgenesid tagaukse kaudu samas oodanud autoga. Nad pidasid ühendust raadiotelefonidega.

Politseinikel pole õnnestunud saaki siiani leida.

Võltsdokumentidega kurjategijad saabusid Soome veidi enne kuritegu. Nad olid omale hankinud sarnased mütsid, relvad ja riided.

Politseinikud on eeluurimise lõpetanud ja edastanud materjali prokuratuuri. Prokurör Perttu Könönenil on aega süüdistuse esitamiseks kuni 20. detsembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles