Dominique Strauss-Kahn jõudis vägistamisjuhtumis kokkuleppele

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dominique Strauss-Kahn
Dominique Strauss-Kahn Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise valuutafondi (IMF) endine juht Dominique Strauss-Kahn jõudis tema vastu esitatud seksuaalse ahistamise ja vägistamise juhtumis kokkuleppele.

Strauss-Kahni ja teda vägistamises süüdistanud hotelliteenija Naffisatou Diallo kokkuleppe üksikasju ei avalikustata, edastab mtv3.fi.

Asjatundjate arvates võib Strauss-Kahni poolt Diallole kompensatsiooniks makstav summa ulatuda miljonite dollariteni.

Diallo andis Strauss-Kahni kohtusse tsiviilhagi alusel.

Strauss-Kahni advokaadid ei ole kinnitanud, et kompensatsioonisumma ulatub miljonite dollariteni. Samas on teada, et selliste juhtumite puhul makstavad summad on tavaliselt väga suured.

Seksuaalse ahistamise skandaali tõttu astus Strauss-Kahn Rahvusvahelise Valuutafondi juhi kohalt tagasi ning ta pidi loobuma pürgimisest Prantsusmaa presidendiks.

Politsei arreteeris Dominique Strauss-Kahni möödunud aasta mais New Yorgi lennuväljal. Talle esitati süüdistus hotelli toateenija vägistamises.

Selleks toateenijaks oli Guineas sündinud Nafissatou Diallo, kelle sõnul Strauss-Kahn ründas teda siis, kui ta oli tema numbrituba koristamas.

Strauss-Kahni väitel oli Diallo seksiga nõus.

Asja uurimine krimijuhtumina lõpetati, kuna koristaja tunnistused olid vastuolulised. Diallo aga esitas tsiviilhagi Strauss-Kahni vastu. Nüüdseks jõudsid kaks osapoolt kokkuleppele.

Prantsusmaal süüdistati Strauss-Kahni veel teistes seksuaalkuritegudes. Üks süüdistajatest oli kirjanik Tristane Banon, kelle sõnul Strauss-Kahn püüdis teda vägistada. Naine loobus hiljem süüdistusest.

Prantsusmaal on siiani käimas uurimine, kas Strauss-Kahn korraldas eliidi seksiorgiad ning tegeles kupeldamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles