Venemaa tugevdab Moskva kaitset rakettide eest

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kremli müür ja tornid Moskva südames.
Kremli müür ja tornid Moskva südames. Foto: SCANPIX

Venemaa asekaitseminister Oleg Ostapenko teatas täna kavast tugevdada pealinna Moskva ja Kesk-Venemaa tööstuspiirkonna raketikaitsesüsteeme.

«Meil on hulk uusi objekte, mida oleme kohustatud kaitsma ja me kaitseme neid. Teatud valdkondades on uusi arenguid ja ma arvan, et need (raketikaitsesüsteemid – toim) paigutatakse positsioonidele lähitulevikus,» ütles Ostapenko vastuseks küsimusele, milliste konkreetsete raketisüsteemidega asendatakse praegu piirkonda katvad A-135 kompleksid, mille arendamine algas 1970ndatel aastatel, kuid mis võeti esmakordselt kasutusele 1995. aastal, uudisteagentuur RIA Novosti.

«Ilmselt kuulete nende kohta rohkem lähitulevikus,» jäi Ostapenko salapäraseks.

Venemaa on viimastel aastatel märgatavalt tugevdanud oma sõjalisi jõude Lääne sõjaväeringkonnas. Tänavu teatas Venemaa sellesse sõjaväeringkonda ka oma moodsaimate õhutõrje raketikomplekside S-400 Triumf paigutamisest. Paljud eksperdid peavad seejuures S-400 maailma kõige võimekamaks õhutõrje raketisüsteemiks.

Mullu Soomes avaldatud Venemaa relvajõude puudutava raporti kohaselt asub kolmandik Vene relvajõududest Lääne sõjaväeringkonnas, mille väekoondise vastutusalasse kuuluvad ka Moskva ja Peterburi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles