Berlusconi: Monti on liiga «Saksa-keskne»

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi Foto: SCANPIX

Eelmisel nädalal kandideerimisest teatanud Itaalia ekspeaminister Silvio Berlusconi ütles täna, et peaminister Mario Monti poliitika on olnud liiga «Saksa-keskne» ning et vahe Itaalia ja Saksa võlakirjaintresside vahel oli «leiutis tema valitsuse kukutamiseks».

«Monti poliitika on olnud liiga Saksa-keskne. Kõik majandusnäitajad on halvenenud,» ütles kampaaniat alustav Berlusconi usutluses oma meediaimpeeriumi kuuluvale telekanalile Canale 5.
Itaalia ja Saksa võlakirjade intressimäärade vahet, mida investorite usalduse mõõdupuuna hoolikalt jälgitakse, nimetas Berlusconi «trikiks ja leiutiseks, millega üritati kukutada riiki valitsenud enamust».

Berlusconi astus 2011. aasta novembris tagasi finantsturgudel puhkenud paanika tõttu.

Saksa ja Itaalia võlakirjade intressimäärade vahe kahanes eelmisel nädalal alla 300 punkti, kuid tõusis pärast Berlusconi Vabaduspartei (PDL) seljapööramist Monti valitsusele kiiresti ja oli teisipäeval 349 punkti.

Monti, kes pole uuesti kandideerimist välistanud, ütles teisipäeval usutluses riigitelekanalile Rai Uno, et valitsus peab olema intressimäärade vahe suhtes «väga ettevaatlik».

Peaminister hoiatas ka populismi eest, öeldes, et valimiskampaania ajal kiputakse «asju lihtsustama ja tulema lagedale võlurohtudega».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles