Maailmalõpuootajad varjuvad Türgi külla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

21. detsembriks peaks Türgi lääneossa kunagise Vana-Kreeka Ephesose linna lähedusse kogunema rohkelt new age aktiviste, kes usuvad, et just seal asuv Şirince küla saab maiade kalendris ennustatud maailmalõpust säästetud.


Viimset päeva ootav sekt väidab, et tänapäeval umbes 600 elanikuga Şirince on koht, kus Neitsi Maarja taevasse võeti. Ja nüüd oodatakse sinna jõulude eel üle 60 000 turisti.

«See on esimene kord, kui näeme sellist huvi talveperioodil,» rääkis Ilkan Gülgün, üks Şirince hotelliomanikest. Gülgüni sõnul usuvad tema hotellis peatuvad turistid, et Şirince positiivne energia päästab nad apokalüpsist.

Şirince on tuntud peente hotellide ja ka kohaliku veini poolest. Kohalik ärimees Erkan Önoğlu on 21. detsembriks sinna saabuvatele new age turistidele mõeldes villinud isegi eraldi apokalüpsiveini.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles