Kalurite blokaad katkestas La Manche'i laevaliikluse

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Calais' sadamas seisva parvlaeva töötaja.
Calais' sadamas seisva parvlaeva töötaja. Foto: Reuters / Scanpix

Prantsuse kalurite blokaad  sadamas sundis kruiisikompaniid P&O tühistama kõik parvlaevade reisid Doverist üle La Manche’i väina ning põhjustas katkestusi ka Inglismaa kaguosa liikluses.


Kalapüügikvootide üle puhkenud vaidluste pärast hakkasid kalurid eilsest piirama Calais', Boulogne'i ja Dunkerque'i sadamaid ning takistavad seal teiste laevade sisse- ja väljapääsu, vahendas

BBC News

.

P&O teatel katkesid parvlaevaühendused kuni uute teadeteni kõigi kolme sihtpunktiga. Ka teiste laevakompaniide reisid jäävad ära.

Calais' sadamat blokeeris täna hommikul kaheksa üksteise külge kinnitatud kalalaeva. Sama olukord valitseb ka Boulogne'i ja Dunkerque'i sadamates. Kalurid blokeerivad sadamat arvestusega, et keegi neist suurte laevadega üle sõita ei söanda.

Prantsuse sadamatesse lõksu jäänud reisijatele jagati eile õhtul sooje tekke ja toitu. Öösel blokaad ajutiselt katkes ning selle aja jooksul suudeti mõni tuhat britti kodumaale toimetada. P&O esindaja sõnul oli kella kaheks üle väina toodud 3000 inimest, kuid kella kuueks hommikul ilmusid kalalaevad taas välja.

Inglismaa kaguosas asuva Kenti krahvkonna politsei teatas, et ka täna on laevaliikluse katkestamisest tingitud segaduste ärahoidmiseks pandud kinni osa M20 maanteest ning rannikule suunduvad veokid jäeti tee äärde seisma.

Prantsuse kalurite ametiühingud protestivad enda sõnul karmimate ELi püügikvootide vastu ning nõuavad Prantsusmaa valitsuselt kas nende seisukohtade kaitsmist või suuremat finantstoetust. ELi ametnike hinnangul on kvootide piiramine parim viis hoida ära ülepüügist tingitud kalaparvede täielikku kadumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles