Horvaatia vangi mõistetud ekspeaminister sai veel ühe süüdistuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivo Sanader.
Ivo Sanader. Foto: SCANPIX

Horvaatia korruptsiooni eest vangi mõistetud endine peaminister Ivo Sanader sai neljapäeval veel ühe süüdistuse, teatas sealne justiitsministeerium.

Aastail 2003-2009 valitsust juhtinud Sanaderi süüdistatakse koos kolme teise isikuga kokku 3,5 miljoni euro ebaseaduslikus omastamises, ütlesid kohtuallikad.

Süüdistuse kohaselt ostsid kahtlusalused pealinnas Zagrebis regionaalarenguministeeriumile hoone turuhinnast kaks korda kallimalt. See tõi riigikassale 3,5 miljonit eurot lisakulu, millest omakorda 2,3 miljonit otse peaministrile kanditi, seisis süüdistuses.

Sanader eitab süüd, kuid kaks kaaskahtlusalust, nende seas endine regionaalarenguminister Petar Čobanković, on süüdistusasjaga nõustunud.

Kohtuprotsessi alguskuupäeva pole veel kindaks määratud.

Ekspeaministri vangi viinud kohtuasjas mõisteti ta novembris süüdi 10 miljoni euro suuruse altkäemaksu võtmises Ungari energiakompaniilt MOL, millel ta aitas Horvaatia turule siseneda, ja 482 000 euro suuruse pistise võtmises Austria pangalt HGAA 1990. aastate sõja ajal, kui ta oli välisministri asetäitja.

Sanader on kohtu veel ka korruptsiooniasjas, milles teda süüdistatakse seotuses oma konservatiivse partei HDZ ebaseadusliku rahastamisega. Kolmandas kohtuasjas mõisteti ta süüdi võimu kuritarvitamises.

Sanader juhtis Horvaatia oma ametiajal NATO-sse ja Euroopa Liidu lävepakule. Ta astus 2009 ootamatult ja selgeid põhjendusi esitamata ametist tagasi. Sanader peeti Horvaatia vahistamiskäsu alusel kinni 2010. aasta lõpus Austrias.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles