Ameeriklased usuvad, et looduskatastroofid viitavad lõpule

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Orkaan Sandy põhjustatud üleujutus
Orkaan Sandy põhjustatud üleujutus Foto: SCANPIX

USA religiooniuurimise instituudi Public Religion Research Institute uuring näitas, et iga neljas ameeriklane arvab, et viimase aja looduskatastroofid viitavad millegi lõpule.

Küsitlusele vastanute sõnul on tegemist kliimamuutuse tagajärgedega, edastab Reuters.

Küsitlus näitas ka seda, et iga kuues ameeriklane usub, et piiblis kirjeldatud maailmalõpp saabub nende eluajal. Kaks protsenti vastanutest usub, et maiade kalendri lõpp on samas ka maailmalõpp.

Samas on erinevate usurühmade liikmete seisukohtade vahel suur erinevus.

Enamik katoliiklastest ja mitteluterlastest protestantidest pidi põuda, kuivust ja orkaane nagu orkaan Sandy kliimamuutuse tekitatuks.

Valgenahalistest protestantidest 65 protsenti on veendunud, et viimase aja looduskatastroofid on märgid, mis viitavad nii karmile kliimamuutusele kui samas piiblis mainitud maailmalõpule.

Ka poliitilised seisukohad mõjutavad ilmastikku suhtumist. Igast neljast demokraadist kolm arvas, et viimasel ajal on kliima karmimaks muutunud. Vähem kui pooled vabariiklased olid samal arvamusel.

Küsitlusele vastanutest 36 protsenti arvab, et üleujutused, kuumalained ja ebatavaliselt külm ilm viitavad Uues Testamendis kirjeldatud maailmalõpule. Kristlastest on sellel seisukohal 66 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles