Venezuelas hakati ehitama Kalašnikovi-tehaseid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venezuela president Hugo Chavez koos uue AK-103 Kalašnikovi automaadiga relvanäitusel 2006. aastal.
Venezuela president Hugo Chavez koos uue AK-103 Kalašnikovi automaadiga relvanäitusel 2006. aastal. Foto: Reuters / Scanpix

Venezuelas algas Moskva ja Caracase vahel sõlmitud lepingu alusel Kalašnikovi automaate ja laskemoona tootvate tehaste ehitamine, ütles Vene föderaalse sõjalis-tehnilise koostööteenistuse esimene asedirektor Aleksander Fomin Interfaxile.


«Mõlemaid tehaseid hakati ehitama. Kõik kulgeb lepingule vastavalt,» kinnitas Fomin, kes juhib Vene delgatsiooni Ladina-Ameerika rahvusvahelisel lennundus- ja kaitsemessil LAAD 2009 Brasiilias.

Esimene osa Venezuela armee relvastamiseks litsentsitud AK-103-de tootmiseks vajalikest seadmetest jõudis kohale 2008. aasta sügisel. Ehituse teine etapp on kavandatud 2009. aasta keskpaika, kolmas peaks aset leidma 2010. aastal.

Venemaa ja Venezuela sõjalis-tehnilise koostöö lepingute kogumaht on umbes 4 miljardit dollarit (üle 47 miljardi krooni).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles