Florida mees müüs oma nime oksjonil 45 000 dollari eest

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jason Sadler.
Jason Sadler. Foto: buymylastname.com

Florida osariigi elanik müüs oma nime enampakkumise korras 45 000 dollari eest.

«Nägin selles võimalust. Mu ema lahutab ja mul ei ole seda perekonnanime enam vaja,» vahendab CNN 30 aastase Floridas Jacksonville’is elava ettevõtja Jason Sadleri sõnu. «See nimi ei tähenda mulle midagi. Ma tahan töötada brändiga. Ma elan online-turunduse maailmas ja  see on minu kirg,» tõdes ta, lisades, et nime oksjonikorras müümine näis parima lahendusena.

Pakkumine kestis Sadleri veebilehel buymylastname.com 13.detsembrini ning oksjoni võitnud pakkuja maksab 45 000 dollarit selle eest, et Sadler vahetab oma nime Headsets.com’i vastu.

Kogu järgmise aasta veedab Sadler uue nimega ning peab selleks välja vahetama kõik isikut tõendavad dokumendid.

Juriidline protsess võib võtta mitmeid nädalaid.

Sadler kinnitab, et müügist saadud raha plaanib ta investeerida teistesse lõbusatesse turundusideedesse ning kümnendiku summast anda heategevuseks.

Nimemüük ei ole Sadleri esimene loominguline rahategemise idee. 2009. aastal hakkas ärimees kandma teiste firmade särke, käitudes kui kõndiv reklaamipost. Esimese aastaga teenis ta sellisel moel igapäevatööle lisaks 66 000 dollarit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles