Kaitseminister: Läti ei näi terroriste paeluvat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti lipp.
Läti lipp. Foto: SCANPIX

Läti ei ole tõenäoliselt terroristide rünnakunimekirjas kõrgel kohal, kuid sellest hoolimata tuleb valvsus säilitada ja võimalikeks rünnakuteks valimis olla, ütles kaitseminister Artis Pabriks.

Minister rõhutas, et terrorioht on siiski pidev ja ka rünnak Lätile ei ole välistatud, sest Läti on osa Euroopast ja siinsed elanikud eurooplased, ehk teistsugused kui terroristid.

«Paljude terroriorganisatsioonide jaoks ei ole vahet, kas nende rünnakute sihtmärgiks on hispaanlased, prantslased või lätlased. Sellepärast ei maksa arvata, et me lahkume Afganistanist ja oht on möödas. Paljud riigid, kes on öelnud, et nemad ei võta osa konfliktide lahendamisest Iraagis või teistes riikides, on sellegi poolest seisnud silmitsi tõsiste terroriohtudega.»

«Läti ei ole usutavasti terrorisihtmärkide nimekirja tipus. Sellest hoolimata peame me olema võimalikeks rünnakuteks valmis. Inimesed võivad rahulikult elada, aga vastutavad teenistused peavad tegema tööd, et ohte ei tekiks,» ütles minister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles