Obama senatikohta müünud korruptant soovib osaleda tõsielusarjas

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rod Blagojevich.
Rod Blagojevich. Foto: Reuters / Scanpix

Barack Obamast vabaks jäänud senatikoha enampakkumisele pannud endine Illinoisi osariigi kuberner Rod Blagojevich soovib osaleda Ühendriikide tõsielusarjas.


Kohus on Blagojevichile esitanud korruptsioonisüüdistuse ametivõimu kuritarvitamises, kuid mees soovib sellele vaatamata osaleda USA telekanali NBC populaarses tõsielusarjas «I´m a Celebrity... Get Me Out of Here!» (Ma olen kuulsus... Aidake mind siit välja!), mis sarnaneb kogu maailmas tuntust kogunud tõsielusarjaga «Survivor» (Ellujääja), teatas AP.

Reality shows saadetakse osalejad Costa Rica džunglisse, kus nad peavad silmitsi seisma raskete füüsiliste ülesannetega, et vältida saatest välja kukkumist.

Osalemiseks peab Blagojevichi saama aga kohtuniku loa riigist lahkuda. Costa Rica võimude sõnul nemad Blagojevichi sissesõitu ei takista.

Kohus süüdistab 52-aastast demokraadist endist kuberneri aga 16 kuriteoepisoodis, muu hulgas ka Obamast vabanenud senaatorikoha müümise katses ja võimudele valetamises.

Süüdimõistmise korral võib endist poliitikut oodata enam kui 300-aastane vanglakaristus ja vähemalt nelja miljoni dollari ulatuses rahatrahve. Muu hulgas peab ta tagastama ebaseaduslikult omastatud vara.

Vastavalt seadustele lasus kuberner Blagojevichil kohustus nimetada Ühendriikide presidendiks saanud Obama asemel ametisse uus senaator. Võimude kinnitusel püüdis Blagojevich vaba senaatorikohta vahetada või müüa, et sellega endale kasu teenida. Blagojevich eitab oma süüd ja väidab, et ta tõmmati poliitilisse nõiajahti.

Illinoisi senat peatas korruptsioonisüüdistusega Blagojevichi volitused jaanuaris ja määras talle eluaegse poliitikas osalemise keelu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles