Prantsuse kalurid jätkavad La Manche´i sadamate blokeerimist

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse kalurite streik Boulogne`is.
Prantsuse kalurite streik Boulogne`is. Foto: AFP / Scanpix

Prantsuse kalurid jätkavad ka täna La Manche'i väina sadamate blokeerimist, avaldades nii protesti liiga väikeste kalapüügikvootide vastu.


Valitsus on teinud kaluritele ettepaneku saada abi, kuid kalurite esindajad väljendasid pärast eile õhtul Pariisis toimunud kohtumist põllumajandus- ja kalandusministri Michel Barnieriga pettumust. Minister pakkus pärast tunde kestnud läbirääkimisi Prantsusmaa kaluritele nelja miljoni euro suurust abi, kuid ei teinud järeleandmisi püügikvootides, vahendas AFP.

Kalurite esindajad lubasid kohtumise järel jätkata kolme päeva eest alustatud Calais´, Boulogne'i ja Dunkerque'i sadamate piiramist ning laevade sisse- ja väljapääsu takistamist. Seda vaatamata ka asjaolule, et kohus on selle kuulutanud ebaseaduslikuks. Protestist võtab osa umbes pooltuhat kalameest.

Ametiühingute sõnul lõpetatakse Dunkerque'is toimuvate läbirääkimiste ajaks ajutiselt sadamate blokeerimine. Kohtumine algab kell 10 Eesti aja järgi ja peaks kestma kolm tundi. Kalamehi ühendavad organisatsioonid arutavad meeleavalduse jätkamise perspektiivide üle.

Prantsuse kalurite ametiühingud protestivad karmimate ELi püügikvootide vastu ning nõuavad Prantsusmaa valitsuselt kas nende seisukohtade kaitsmist või suuremat finantstoetust. ELi ametnike hinnangul on kvootide piiramine parim viis hoida ära ülepüügist tingitud kalaparvede täielikku kadumist.

Püügikvootide suurendamise vastu on ka Euroopa Komisjon, kuid kalamehed süüdistavad eurokomisjoni väikeettevõtjatest kalurite hävitamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles